Q: Какво е Office 365 Education?

A: Office 365 Education предоставя на учащите, преподавателите и служителите комуникация и услуги за продуктивност от корпоративно ниво, от които се нуждаят, с всички възможности и цялата гъвкавост, необходими на една модерна образователна институция.

 

Q: Какви услуги предоставя Office 365 Education?

A: Office 365 Education предоставя следните услуги:

  • E-Mail от бизнес клас във вида Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! с капацитет 50GB – услуга, базирана на Microsoft Exchange.
  • Моментални съобщения, пренос на глас по Интернет и видеоконференции - онлайн срещи с аудио и видео чрез споделяне на екрани с едно щракване, HD видео конференции и виртуално табло – услуга, базирана на Skype for Business
  • Office Web Apps - Безплатните подобрени Word, PowerPoint, Excel и OneNote Web Apps дават възможност на учащите се да работят от много устройства – директно от браузъра. Няколко потребители могат да работят върху един и същ документ заедно. С Outlook Web Apps не е нужно да инсталирате Office пакет на компютъра си, тъй като може да създавате и редактирате документи директно от уеб браузъра.
  • Екипни сайтове – Съвместна работа по проекти, в работни групи или в клубове с помощта на екипни сайтове, спомагащи за организирането на свързани документи, бележки, задачи и разговори на едно място – услуга, базирана на Microsoft SharePoint.
  • Мобилност – Синхронизиране на e-mail, календари и контакти; преглед и редакция на документи на Office с Office Web Apps с помощта на браузър на устройства с Windows Phone, iOS и Android.
  • Надеждност – гарантирана 99.9% непрекъсваемост на услугата и софтуера.
  • Защита - Съвременни практики за поддържане на защита с пет защитни слоя и проактивно наблюдение.

 

Q: Как се осъществява достъпът до моя Office 365 акаунт?

A: Вие разполагате с акаунт (FDIBA ID) за достъп до ресурсите на територията на ФаГИОПМ (компютърни зали, файлово хранилище, безжичен достъп до Интернет, отдалечен достъп до мрежата, eduroam, DreamSpark). Този акаунт обикновено е Вашият факултетен номер. С този акаунт получавате достъп и до услугите в Office 365 – Exchange, Lync и SharePoint. FDIBA ID се въвежда във вида Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

 

Q: Как мога да влизам в имейла си през уеб браузър?

A: Моля, използвайте следния адрес за достъп:

http://mail.fdiba.tu-sofia.bg/

За Ваше удобство адресът е актуализиран в секцията Quick Links на началната страница в сайта на ФаГИОПМ. След като се зареди страницата, въведете Вашия FDIBA ID (например Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!) и паролата си.

 

Q: Как мога да използвам Skype for Business, за да комуникирам с моите колеги/приятели/преподаватели?

A: Skype for Business (Lync 2013) можете да изтеглите от DreamSpark портала на ФаГИОПМ. Съществува и App за Windows 8, който може да изтеглите от Windows Store. Съществува и Skype for Business/Lync клиент за Windows Phone, Android и iOS. Skype for Business е активиран за всички потребители - бакалаври, постъпили в и след 2010г. Ако за Вашия акаунт не е активиран Skype for Business и желаете да ползвате услугата, потърсете ни на имейла за контакт по-долу.

 

Q: Какво да направя, ако имам допълнителни въпроси за Office 365?

A: Не се колебайте да се свържете с нас. За информация и запитвания използвайте контактната форма с направление ИТ Поддръжка. За технически въпроси и проблеми пишете ни на: